Back to Top Button
Bibsan...... Min vardag på gott & ont...

Blogginlägg

God morgon

Måste bara berätta om resan till tippen.....

Backade in bilen snyggt mot vagnen. Det bliv lite tjofsande innan det stämde perfekt så draget skulle hamna på kulan. Till slut så..... Smack! Där satt den som en smäck. Lätt som en plätt tänkte jag samtidigt som grannens varnande ord ringde i mitt huvud. Lyfte en extra gång vid kulan.

Kopplade elen. Kollade den. Check.... kopplade för säkerhets skull wiren till draget också. Bara att köra ut från tomten. Det finns ett äppelträd med hängande grenar (nej inga äpplen i år) en spretande naken syren som jag håller på att göra ved av och en hållare till en flaggstång att passera på väg ut.

Tog det riktigt lugnt med tanke på att det var bästa kunskapsgrannens släp. Svängde ut från tomten. Min gata bara rakt fram. Lungt... Kan finnas djur och barn på vägen (här kör jag aldrig fortare än 30). Ja ja jag vet. Klappar mig på axeln och visar hur bra jag är. Nej!!! Det är inte nåt sånt ska ni snart få erfara. Kom bort Bestämde mig för att inte köra genom samhället utan svänga ut genom industrierna och bort mot E20.

Sagt och gjort. Blinkade vänster. Inga bilar kom. Svängde. Bom. Bilen rullade så lätt. Vänta nu... vad är det som händer. Kikar i backspegeln och där står släpet. Snett över vägen. Vägen som går genom INDUSTRIOMRÅDET! Hjälp!!!!!

Stannar. Varningsblinkers på. Ut. Tittar på släpet. Tittar på vägen.... Ingen bil.  Puh. ....Ser en kille på en åkgräsklippare. Stoppar honom med hjälp av viftande armar.

Du... Kan du hjälpa mig lyfta på släpet... Hans hörserskydd kan förklara att han inte hört något. Självklart säger han efter att ha kollat in läget.

Vad har du i släpet. Bara grenar. Så vi hjälps åt att dra fram släpet mot bilen. Medan vi gör det kommer första bilen. Föraren tittar undrande men inser att han  lätt kommer förbi.

Släpet sitter på plats. Jag pustar ut och börjar översvalla honom med tackar och tacksamhet. -Nej vänta säger han och rycker i draget. Hrmmm... släpet släpper kulan. Han tar i och får det på plats. Det här gången kan han rycka och slita... Det sitter fast.

Ett snabbt tacksamhetsuttryck från mig. Kastar mig in i bilen och börjar rulla. Vill bara komma därifrån. När jag precis rätat ut ekipaget kommer en stor långtradare från vår körriktning. Halleluja kommer det spontant ur min strupe...... Oups.... Inser att jag glömt koppla elen så där i hastigheten. Stannar till vid en hållplats och fixar det.... Ja.. resten är bara historia

Sorry... Inga bilder tagna. Stressen för stor....

Sagan slutade lyckligt och nu sitter jag här vid min första kaffekopp. Vaknade tio idag efter 10 timmars sömn. Duschen kallar så..... Hörs senare. Kramelikram


2 kommentarer

Namn: Micke
Tidpunkt: 2012-09-14 18:27
Ja..ibland blir det fel...men för det mesta löser det sig ju. Ha de fint

Namn: Snejky
Tidpunkt: 2012-09-15 18:21
Hahaha, ja de var en historia det. Kan inte annat än att skratta mitt upp i alltihopa..
Tur att det löste sig..
Önskar en toppen helg..
Kramelikram.

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Välkommen...

SLE-bloggar jag följer

Besöksstatistik

Besökare idag: 104
Denna månad: 27762
Totalt: 6417657

Bloggkalender

«juli 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inläggen
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård
Vilken härlig början på veckan
Fredag igen.
Höst
Våren är här❣️
Våren är på väg
Godmorgon!

Senast kommenterade
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård
Vilken härlig början på veckan
Mera oväntat
På plats
Vårsöndag
Dagarna går trots allt
Tiden går fort..............

Kategorier
#Blogg100
Allmänt
A'Vera
Barnbarn
Bilresa
buzzador
Dagens bild
Dagens outfit
djur
Fototema
Glädje
Gnäll
hallon.se
Helg
Homestyling
hundar
inköp
Inspiration
Irritation
Kärlek
LCHF
Livserfarenhet?
Mina trakter
Naturen
Naturprodukter
Njutning
Nyskapande
Otrolig trötthet
Pladder
Problem
Skapande
SLE
Sorg
Spännande
tacksamhet
tankar
Tankar om livet
Test
tre.se
Tävling
Vardag
Vården
Väder
Välmående
Vänner
Återbruk

Arkiv
2020
 •    Februari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012