Back to Top Button
Bibsan...... Min vardag på gott & ont...

Blogginlägg

Ovanligt vacker första advent

I morse såg det ut så här på termometern

bild-3

Av någon underlig anledning la sig bilden på sidan?

Vid 10-tiden klädde jag mig i termokläder mössa och vantar och så gick vi iväg ner mot byn. Skulle vara julmarknad idag. Har aldrig varit på någon här så det är ju alltid spännande.

Problemet var bara att när vi kom dit fick jag veta att det började först kl. 13.00. Så.. Det var bara att styra kosan hemåt igen. Tack och lov var det fantastiskt fint väder. Gassande sol. Sally var överlycklig.

bild-4

Efter en promenad på 3,5 km blev jag rejält trött och svettig så jag skulle duscha. Det visar sig att jag inte har något varmvatten!!!

Min enda chans var att gå över och störa grannen Noffe. Han kom genast över och kollade läget. Han är ingen expert säger han, men bra mycket tuffare än mig, så han vred på lite rattar på panna.

Efter en timmes vila och lite lunch så vips..... Det fanns varmvatten!!!!! Tack snälla Noffe och Annika som lånar ut sin man till min hjälp!

Vid halv tre tog vi en tur till ner till byn. Då var allt igång. Var in på en loppis och köpte en perfekt julis till äldsta dottern och små virkade röda hjärtan som jag kan dekorera mina fina spetsgardiner med istället för julgardiner.

Mötte det nygifta paret, luciatåget och kära Evy. På torget stod skolbarn och sålde hembakat och hemkokt godis så det blev några påsar såklart. Tre stånd och tre inköp :)

Vi har ett musteri och glasbruk här i byn och vare sig Evy eller jag hade varit där förut så dit gick vi såklart. Glömde ta bilder :( De bjöd på helt ljuvlig varm must med kanel i. Mums!

Sen blev jag tvärslut och då fick vi skjuts av Evy hem.

Nu är julens första lussebulle uppäten. Duktiga barn ;)

bild

Nu sitter jag här och myser med eld i spisen och tv:n på. Inga mer promenader för min del idag.

Ha ett bra slut på den här dagen 


5 kommentarer

Namn: || mannen som kan prata om hundar ||
Tidpunkt: 2012-12-02 18:52
Det är så vackert nu med all snö och kyla - fast vi får nog inte snön förrän i nästa vecka!

Namn: Teskedsmamman
Tidpunkt: 2012-12-02 19:27
Tackar! Hälsa din dotter och hälsa grattis

Namn: Annalena
Tidpunkt: 2012-12-02 22:15
Bra idé det där med att dekorera gardinerna, får jag lov att härma dej . Kände att i år orkar jag inte flänga dunt som en skottspole med jul hir å dit, det blir ju väl ändå .

Ha det så bra du kan kramizzar.

Namn: Bibbi
Tidpunkt: 2012-12-03 08:56
Mannen: Vart bor du som har barmark än
Teskedsgumman: Tack. Det ska jag göra
Annalena: Klart du får!!! Bara kul att jag kan inspirera Jag har full förståelse för att du inte orkar. Ha det så fint själv! Kramizar

Namn: Gilla
Tidpunkt: 2012-12-03 09:40
Hej och välkommen in hos mig! Jag blev jätteglad att få en ny besökare. Då brukar jag göra så att jag går bakåt i tiden och kollar in vad den nya/e har gjort. Ävenså hos dig.

Så härlig trädgård du har. Så du missade först att gå på julskyltningen, men du kom ju iväg lite senare. Vi handlade ju inget på vår marknad men du fick ju till det lite i alla fall. Vi missade Luciakröningen till och med.

Sv: Här gillar jag inte snön i vanliga fall, för den brukar smälta och bara bli blask. Då är det inte så vitt och fint inte minsann.

Ha det såg gott!

Gilla

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Välkommen...

SLE-bloggar jag följer

Besöksstatistik

Besökare idag: 433
Denna månad: 67987
Totalt: 5588261

Bloggkalender