Back to Top Button

Blogginlägg

Tankar vid ett kaffebord......

2016-05-29 17:54 | 0 kommentarer

söndag

I dag tänker jag på alla stackars par som inte lyckats få några barn.

Jag kan tänka mig att mors dag behövdes här i Sverige förr i tiden när mammorna stod mellan knytnäven och spisen men nu för tiden väljer vi ju själva om vi vill arbeta eller inte.

Vi kan även välja om vi vill ha barn eller inte.

Det har fler än en gång slagit mig hur det här med föräldraskap har fördelats. Finns många som inte kan få på naturligt sätt utan lägger ner stora pengar på insemination eller adoption. 

Så finns det dem som bara poppar ur sig barn men som inte borde få ha hand om ett barn över huvud taget.

Då tänker jag i första hand på missbruksfamiljer, övriga disfunktionella familjer där hugg och slag är det enda som gäller och de som inte arbetat för sin försöjning över huvud taget utan bara levt på bidrag..

Jag tycker vi ska ändra det till kvinnans dag respektive mannens dag och hylla oss alla för att vi orkar med det här livet.

Ja... jag vet.... alla säger att vi ska vara tacksamma som bor i Sverige.....

Vet inte om jag är beredd att hålla med om det i alla lägen. Tex när fängelsekunderna har det mycket bättre på många sätt än pensionärerna. Allra helst de dementa..... De kommer minsann inte utanför dörren på många behandlingshem och än mindre ur sitt rum.

Eftersom jag är på G med gnällandet och klagandet så fortsätter jag i stor stil med:

Hur tänker ni om att pensionen aldrig indexhöjs men alla kostnaderna höjs....?

Jag undrar hur de tänker de som tar de här besluten. Tror de att de ska dö innan de blir pensionärer eller har de så skyhöga löner att de kan gömma en sjuk summa i madrassen innan det är deras tur....? För spara på banken går ju inte..... Finns snart ingen bank som hanterar pengar över huvud taget...... 

 

IMG_6075

 

Ha en skön söndagskväll alla fina 

 

Publicerat i: Tankar om livet, Vården

Det är ju rent bedrövligt

2016-03-10 19:09 | 1 kommentarer

sorgens fåglar

Jag klarade inte ens att följa #Blogg100 en vecka i sträck. Nåja..... Ny tag så får vi se om jag blir utesluten eller inte......

Idag har det nog varit den riktigt första vårdagen. Det passade ju bra för min förmiddag tillbringade jag på Sjukhuset i Skövde rehab med stora fönster ut mot naturen. Magiskt. Enda övningspasset som var utan fönster var varmvattensgympan men den är så tuff att hänga med på så då får det inte vara något som stör 

Jag fick ta det lugnt efter sjukhuset så jag åt en räksmörgås och mazarin efter träningen. Det är väl så man ska göra   sen for jag till Jula och hittade en kanonfin utomhuskruka till Lisa som tar hand om Sotis på torsdagarna. Hade köpt vårlökar tidigare i veckan men de såg inte så glada ut när jag skulle plantera dem till henne. De fick hänga med ledsna i sina krukor så får hon göra vad hon vill med dem. Fast jag vet ingen som har så gröna fingrar som henne så skulle inte förvåna mig om hon får igång dem igen 

Det blev en fika på hennes altan innan vi kom på att en pizza skulle sitta fint. Sagt och gjort. Pizzerian i Lyrestad fick ett besök av oss. De har sååååå goda pizzor. Yummi.......

Medan jag sitter här och skriver så uppdaterar jag en IPhone som jag fått av en god vän eftersom min 5c bara dog.......

Publicerat i: SLE, Väder, Välmående, inköp, Vården, #Blogg100

Cancer

2014-10-24 08:16 | 2 kommentarer

Ett så skrämmande ord. Allra helst när det kommer som ett besked på posten.

Två sorters cancer. Är det dubbelt så tufft eller...... Nej inte i mitt fall för den ena är godartad.

Har gått sedan i somras med en leverfläck som förändrats till något skorvigt. Tog mig till slut till vårdcentralen och bad läkaren titta på den. Ni som följt mig vet ju att min kropp är redan illa drabbad så att gå till läkaren är ju något jag drar mig för. Nåväl.... farbror doktorn ville absolut att en specialist skulle titta på den. För några veckor sedan fick jag träffa överläkaren på hud på KSS.

Hon konstaterade direkt att det var cellförändringar på olika vis och tog ett cellprov på just den här fläcken. Så skojade vi om att det skulle kunna ta låååång tid på labbet för det är hennes man som gör testerna 

Så när brevet kom igår borde jag vara förberedd på något sätt men.... nej..... det blev som ett slag i solarplexus. Det kändes liksom att luften sögs ur mig. Lever ju ensam men med en liten hund som får ta allt. Hon har hållit sig tryckt mot min kropp sedan igår. Tänk vad de är klipska hundar.

Grät mest hela kvällen igår.... Tog för säkerhets skull en insomningstablett för jag vet att sömnen läker. Vaknade idag och kände mig bestämd att det här ska jag fixa. Men för att orka måste jag göra något fysiskt. Det kommer i och för sig att kosta i smärta..... men den är ju inte dödande........

Vilken tur i oturen att jag redan har bokat av resan till Indien. Får absolut inte exponera ansiktet/huden för sol. Men hallååååå .... Hur stort brätte måste det inte vara på den hatten ,.....

Skrev igår till föreläsaren Jesper Caron och bad honom dra mig upp ur träsket. Fick hans telefonnummer och en vädjan att jag ska ringa honom idag. Tror jag ska ta chansen..... All hjälp tas emot med tacksamhet.

Det här är morgonens status.  Återkommer om något nytt tillstöter 

Ha en fin dag och kom ihåg att visa varandra uppskattning 

Publicerat i: Problem, Vården

Mycket har hänt

2014-10-16 21:20 | 2 kommentarer

Fick sjukt ont i buken. Hade bokat tid på VC till 10.30. Vaknade tidigt med en katastrofal smärta. Inser att jag klarar inte köra bil till VC så jag ringde dem och frågade hur jag skulle göra. De tyckte jag skulle ringa 112. Gjorde det. De kom in och konstaterade att jag var inte sjuk nog för att åka till sjukhuset så de körde mig till VC. Men när började ambulansen bestämma vart man ska.........????

När min doktor såg mig sa han direkt - Du ska inte vara här - Han skulle klämma på min buk men det funkade inte för det gjorde så ont. Då sa han till mig - Vänta här lite. Jag kommer strax tillbaka -

Han hade ringt KSS och pratat med dem. Skrivit remiss och ringt efter ambulans. Vilka kommer då.... Jo de som bestämt att jag skulle till VC. Det blev snabb färd till KSS. Jag fick en kvinnlig läkare som var så bra. Hon tog ingen hänsyn till att det gjorde så ont. Ibland blir jag som ett barn. Det blev jag nu. Tårarna rann nerför kinderna. Syrran kom och tog en massa provet. Dr kom in igen och konstaterade att jag har inflammation i tarmfickorna.

Vaddå.... Hade aldrig hört talas om det. Jag var livrädd att de skulle skicka hem mig men jag blev satt på intravenöst antibiotika eftersom sänkan var långt över 200. Så vätska, smärtstillande och antibiotika i armen. Kom upp på avdelningen samma dag som tur var. De smala britsarna de har på akuten kändes som sängarna i Indien. Alltså fruktansvärt hårda och obekväma.

Kom upp på en fyrasal men var så dålig så jag hälsade inte på någon. Sov hela tiden jag inte hade ont och vaknade av smärta. Alltså... Jag föder hellre barn än drabbas av det här igen. Kvällen efter kom det in en ny kvinna på salen. Det var fredag. Jag hade redan blivit betydligt piggare så vi bestämde oss för att titta på Idol i TV-rummet.

IMG_2169

 

Mycket tvtittande blev det inte för när vi började prata visade det sig att hon också var från Luleå och uppväxt på en gata bredvid där jag bott. Att hon spelade teater vilket jag också gjort. Hon hade tinitus som mig. Hon hade fibromyalgi som mig. Min allra bästa väninna kände hennes man visade det sig när hon och han kom på besök samtidigt. Ja ja... Ibland känns världen bra liten.

IMG_2159

Jag måste bara säga att personalen på KSS är fantastiska. Trots att de arbetar under grym press så märker vi patienter ingenting av det. Jag bara känner kärlek för dem. Vi hade en sjuksköterskeelev på avdelningen och jag säger bara det.... Hade det varit lämplighetstest för att bli syrra hade hon klarat det galant. Hoppas hon aldrig byter yrkesbana!

Vi timade till hundra och så mycket skratt som det var på vår sal efter det hade nog personalen inte varit med om på länge. Vi fick båda åka hem i måndags och vi har pratat med varandra varje dag sen vi kom hem.

Jag är fortfarande inte smärtfri utan går på morfin och äter pencilin tre gånger om dagen. Min önskan är att det ska släppa helt under helgen annars vet jag inte vad jag gör. Vill inte ligga inne igen.

Måste ringa sjukhuset i morgon för att få ett läkarintyg. Har ju redan betalt en resa till Indien och den måste jag avboka. Kommer att vara sååå infektionskänslig efter så här lång behandling med antibiotika.

En av mina grannar som jag inte haft kontakt med tidigare tog kontakt med mig via FB medan jag var kvar på sjukhuset. Hon erbjöd sig att ta ut Sotis åt mig när jag kom hem. Hennes barn har varit här två gånger om dagen och gått med henne. Vilka människor jag omges av.

Tyvärr måste jag lämna huset för jag blir bara sämre och sämre i min grundsjukdom och orkar inte med trädgården längre. Inte det yttre underhållet av huset heller. Jag har inte råd att anlita folk till allt. Så..... Jag har skaffat mig en trerumslägenhet i Töreboda. Bra på många sätt. All kommunikation utgår därifrån vart jag än vill i Sverige. Det innebär också i sin tur att jag inte behöver använda bilen så mycket som här. Ska bli superskönt för allt jag inte klarar ligger som en negativ stress över mig och det påverkar min hälsa. Det sorgliga blir att lämna mina bästa grannar. Men jag kan ju faktiskt hålla kontakt med dem i alla fall 

Igår kom grannen Kari in med en blomsteruppsättning hon hade gjort med ett jättegulligt kort.

Oj.... det här blev en sjukdomsberättelse och det var väl inte direkt meningen men när jag väl kommer igång kan inget stoppa mig 

Nu är det natt för mig. Suss gott alla finingar 

 

Publicerat i: Vården

Väntar fortfarande

2014-08-28 20:18 | 7 kommentarer

Min reumaläkare ringde för över en vecka sedan och skulle skicka remiss för lungröntgen. Än har ingen kommit...... Alltid måste man ligga på som en igel för att något bra ska hända. Orkar.....

Har gjort två rejäla fynd sen jag skrev senast.

Ett superhärligt gammalt ekbord med fyra stolar

DSC_0007

Och så har jag uppfyllt en dröm jag haft länge länge

kamera

Undrar varför bilden vred sig..... Jo... En digital systemkamera 

Lyckan är total. Nu kan jag ta de foton jag vill på det sätt jag vill. Kommer däremot inte att använda redigeringsprogram utan bilderna blir som de blir.

Några exempel från dagen följer nedan

 DSC_0034

DSC_0035

DSC_0038

DSC_0041

DSC_0043

Kanske inte världens vackraste men för att vara de första är det fiiiiina tycker jag.

 

Nu önskar Sötis och jag er alla en skön sömn 

Publicerat i: Skapande, Välmående, Mina trakter, Glädje, inköp, Vården

Lunginflammation

2014-08-20 20:53 | 3 kommentarer

Förstår inte hur man kan få tre lunginflammationer på raken under ett par månader. Det förstår inte farbror doktorn heller men utreds det........ Nej. Pencilinkur igen och lite extra kortison. 

Tur att man kan få telefonkonsultation av en SLE-specialist när de inte har tid att träffa en. Vad händer i det här landet???  Det är värre än Fort Knox att kommat till en kunnig läkare.... Varför. Vart har mina skattepengar tagi vägen??????

Nåja... Ska få remiss till lungröntgen och bentäthetsmätning och fick smärtstillande utskrivet eftersom jag har varit i Skov så länge nu. Orkar snart inte med smärtorna längre. Sen skulle jag börja med plaquenil två gånger per dag igen men vara vaksam på hur ögonen reagerar.

Nä.... Nu får det vara slut på gnället!!! Lite positivt istället. Idag åkte jag till en Loppis jag hittat i närheten av Motala. Han har så mycket fina grejer. Kände mig som en VIP-kund. Hade ställt undan två fönsterbågar förra gången och så köpte jag ett trähjul jag ska ha på framsidan av huset.

Blev bjuden på jättegod lunch med källvatten till. Undrar om han gör så med alla kvinnliga kunder haha....... Måste i så fall vara dyrt att driva denna Antik och Loppis. Lovar... den är värd ett besök för er som gillar gamla grejer.

Lite naturbilder därifrån

DSCN0108

DSCN0112

DSCN0123

När vi kom hem fick jag en chock. Någon hade klippt min framsida och det ser bedrövlig ut!!!

Men det var SOMMAR igen 

Blev lite trädgårdspyssel. Pratade med tomaterna. Massor med tomater men inte alla röda... Det enda de ville ha var vatten. Plockade upp lite potatis och delade mellan Ingela o Roger och Sven-Erik som jag ska till i morgon.

Lilla fröken min är lite rolig. Kommer hon lös på framsidan av min tomt så rymmer hon direkt men på Ingela o Rogers tomt stannar hon..... Hrmmmm...... Kan det vara Ingelas hemliga umgänge med Sotis i hennes kök..... Jag måste alltså börja ge min lilla fröken lite godis ibland.....

Nä nu ska vi göra natt. Morgondagen är fylld av aktiviteter ( i mina mått mätt ). Ska upp redan åtta så sov gott alla kära läsare 

Publicerat i: SLE, Väder, Välmående, Bilresa, Gnäll, Vården

Välkommen...

logo

 

SLE-bloggar jag följer

Besöksstatistik

Besökare idag: 223
Denna månad: 60176
Totalt: 3601398

Bloggkalender

«augusti 2017»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inläggen
Dagarna går trots allt
Vårsöndag
Nu har det gått ett tag igen......
Tiden går fort..............
Nytt år nya förutsättningar
Tiden bara springer iväg
Redan mörkt
Tiden springer iväg
Sista månaden på året har börjat
Var uppmärksam

Senast kommenterade
Vårsöndag
Dagarna går trots allt
Tiden går fort..............
Tycho Brahe dag
Var uppmärksam
Godmorgon världen
Det är ju rent bedrövligt
Tredje dagen av #Blogg100
Livet är inte alltid så lätt
Att uppdatera en gång i månaden

Kategorier
#Blogg100
Allmänt
A'Vera
Barnbarn
Bilresa
buzzador
Dagens bild
Dagens outfit
djur
Fototema
Glädje
Gnäll
hallon.se
Helg
Homestyling
hundar
inköp
Inspiration
Irritation
Kärlek
LCHF
Livserfarenhet?
Mina trakter
Naturen
Naturprodukter
Njutning
Nyskapande
Otrolig trötthet
Pladder
Problem
Skapande
SLE
Sorg
Spännande
tacksamhet
tankar
Tankar om livet
Test
tre.se
Tävling
Vardag
Vården
Väder
Välmående
Återbruk

Arkiv
2017
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012