Back to Top Button
Bibsan...... Min vardag på gott & ont...

Blogginlägg

Ännu mera galet :)

kaffehjärta

Sitter här med en kopp kaffe och frukostsmörgås. Trodde inte det kunde vara möjligt! Och... vaknade före alla klockor börjar skrälla igång. Hann till och med meddela de två jag bett ringa och väcka mig att jag är vaken.

Här är det både livrem och hängslen som gäller för vakna är jag inte alls bra på. Somna brukar jag kunna göra när, var och hus som helst.

Idag är dagen K för kranskärlsröntgen. Här i Skaraborg så har vi något som heter Ronden som hjälper oss att ta oss mellan de olika sjukhusen och då även till och från hemmet. Det är motsvarigheten till sjukresa men vi som kan gå själva får åka detta alternativ.

Här går ju inte bussarna eller tågen särskilt ofta så annars är det bil som gäller men idag får jaginte köra bil hem. Problemet är bara att det ska betalas med Västtrafikkort och jag vet inte ens om jag har något :P Annars en bra service för oss lantisar.

Hämtar idag med anslutningstaxi kl. 06.40. Kör mig till Mariestads sjukhus. Buss därifrån till Skövdes KSS. Kommer vara framme kanske 08.15 men det var okej för personalen :)


Taget från Västtrafik.se

(1.Ronden inom Skaraborg

Med Ronden kan du smidigt ta dig till Kärnsjukhuset i Skövde eller någon av de andra vårdinrättningarna i regionen. Beställ i förväg, så får du ett exakt pris för resan och är garanterad en sittplats ombord.

Beställ via telefon

Ring Beställningscentralen på telefon 020-91 90 90 eller texttelefon 0515-685 701 för att boka resor med Ronden och eventuell anslutningstaxi. Vi svarar vardagar kl 06-22 och på helger kl 08-22.

Har du bokat din resa kostar den 60 kr enkel väg, oavsett hur långt du åker. (Men bara ombord på Ronden, biljetten är alltså inte giltig för byte till andra buss- eller tåglinjer.) Anslutningstaxi är gratis om du har medicinska skäl.

I mån av plats kan hjälpmedel, som till exempel en rullstol, skickas med Ronden om du behöver den för hemresan.

Alla kan åka med Ronden

Det går bra att åka med Ronden precis som vilken annan buss som helst, men bara i mån av plats. Dock gäller inte Skolkortet Läsår, Skolkortet Resor och Fritidsladdning ombord.)

Hur ser det ut där just du bor???

Nä nu får jag nog skynda mig in för en kutanskurning igen. Inga baccilusker får följa med till sjukan hur det nu ska gå till när jag åker bland en massa andra.... Svininfluensan finns dessutom på KSS. En stackars ung kille dog av den alldeles nyligen just på det sjukhuset.

Torsdag glad

Ha en fin dag alla


Helg galet

sorgens fåglar

Den här passar mig bra just nu... Kan inte somna och skall upp om fyra timmar för att bli hämtad med taxi efter kutandusch.

Kramskärlsröntgen kl. 08.00 i Skövde. Blir taxi till Mariestad, Buss därifrån till Skövde.

Går det bra blir det samma resa hem någon under dygnet.

OM jag vaknar i tid..... Ska hinna duscha sista kutanduschen innan resan. Behöver nog en macka i magen. Kan ta med en mugg kaffe i taxin. Är ju två mil till Mariestad. Hinner dricka, vakna lite..

Behöver de spränga får jag åka hem på fredag.

Nu vet jag varför jag inte somnar!! Mina hundar är inte hemma!!!

nä nu MÅSTE jag SOMNA. NU


Promenad

Det är så skönt ute! Men halt under blötsnön.

Vi gick en lååång runda i skogen så båda fick springa lösa och busa och spåra lite.

Nu är det snart dags för apoteket och sedan lunch.

måndag


Äntligen måndag ;)

Som om det skulle göra någon skillnad 

Här är det måndag hela veckan i alla fall. Butiken är öppen alla dagar. Jag vaknar varje dag vid samma tid för medicintagning och hundvård. Jag är hemma varje dag.

Nä nu lät jag som en gnällkärring. Kan det vara åldern som börjar ta ut sin rätt eller kan man bli gammal kärring utan att bli gnällig......????

Idag är det helt plötsligt plussgrader ute efter att det snöade hela dagen igår. Vad menas med ångbåt..... Det är ju inte april än. Även om det skulle sitta som en smäck. Vår... Längtar.......

IMG_6079

Jag är för nyvaken för att ha någon aning om vilka planer jag vill ha idag. Lever dessutom mycket i nuet eftersom jag inte vet från en timme till en annan om kroppen håller. Men något kul ska jag allt kunna hitta på.

IMG_5659

Ha en fin dag 


Här har jag inte hälsat på under en tid....

Kände idag för att skriva i min 'riktiga' blogg. Har bestämt mig för att använda Ateljén bara till just ateljé/kreativa saker.

Har även uppdaterat min SLE-sida.

Kommer att fortsätta skriva min dagbok på den här bloggen.

Har varit riktigt effektiv under tiden som gått sen senast. Ni ska slippa läsa om allt men har i alla fall fått ihop min hyllserie i tvättstugan/duschen så där är ordning nu. Var inte kul innan.....

Idag har jag varit och hälsat på min kille Albin (10 år) och hans föräldrar. Jo... Det är så det är... Albin och jag lägger pussel, spelar spel, tittar på film och pratar massor. Det är så huvudet kokar ibland 

Den familjen ska ta hand om mina älsklingar när jag gör min kärlkransröntgen för då får jag inte promenera eller anstränga mig på fyra dagar efter. Känner sådan tacksamhet för den hjälpen för jag vet att de trivs där. När jag parkerar bilen utanför deras hus och öppnar burdörren så rusar bägge två direkt upp på deras trapp.

IMG_5457

Det här är min kille Albin   Bilden är inte nytagen så lite större har han allt blivit 

Nu får det bli

gonatt

från mig till er 


Brev till postkodlotteriet

När ni började med det här spelet kändes det seriöst. Därför tror jag många gick med. Nu kan jag se hur framgångarna gjort er till en fabrik. Överskottet går till bra saker men först ska ni betala all kostsam pappersreklam. All kostsam tvreklam. Allt vad det kostar att utveckla program som gör att spelberoende människor lägger allt mer pengar på er som gör att ni kan lägga ännu mer pengar på utveckling som gör att....... Redovisa er bokföring så vi får se exakt vart pengarna tar vägen så kanske... Förtroendet kan komma tillbaka. 

Ha en under bar dag önskar Bibbi

17 jan 2013 kl. 08:15 skrev PostkodLotteriet <noreply@postkodlotteriet.se>:

Bingo och skraplotter på nya postkodlotteriet.se 
+ vår största vinstpott någonsin
Läs brevet på webben
 
Postkodlotteriet PostkodNytt januari 2013
 
Hej Bibbi

Ny vinstplan, en ny webbplats med nya spännande sätt att spela och inte minst - massor av nya chanser att vinna! Många nyheter men precis som vanligt går allt överskott från hela vår verksamhet, alla lotter och alla spel, direkt till våra förmånstagare. En av dem är Röda Korset som tack vare stödet från PostkodLotteriet kan satsa extra på sitt arbete med vård för papperslösa. Hittills har Röda Korset mottagit över 112 miljoner kronor från Lotteriet. Tack för att du är med och vi hoppas att du blir en vinnare!

Vill du besöka Röda Korset?
  Vill du besöka Röda Korset?

Varje år möter Röda Korset många av de människor som lever som papperslösa i Sverige. Med stöd från PostkodLotteriet öppnade de nyligen portarna till en ny mötesplats för papperslösa i Stockholm. Nu har du chans att få följa med oss på ett studiebesök hos Röda Korset i Stockholm och lära dig mer om deras vård för papperslösa. Bland annat träffar vi sjuksköterskan Anna som berättar om sitt arbete.

Tävla om ett studiebesök hos Röda Korset här
 
 
Ditt kundnummer: 
1307028
Hur loggar jag in på nya webbplatsen och varför måste jag förnya mitt konto?

Du som har lotter har redan ett konto som du ska använda för att logga in på vår webbplats. Första gången du ska logga in på vår nya webbplats måste du förnya detta konto. Det gör du genom att först skriva in dina gamla uppgifter för inloggning: ditt personnummer samt kundnummer. Ditt kundnummer hittar du uppe i det gula fältet till höger i detta brev. Därefter kommer du vidare till nästa steg där vi ber dig att komplettera ditt konto med nya inloggningsuppgifter: din e-postadress och ett egenvalt lösenord. Din e-postadress blir ditt användarnamn och tillsammans med det lösenord du väljer blir de dina inloggningsuppgifter på postkodlotteriet.se. Det nya sättet att logga in är en följd av att vi har ökat säkerheten på webbplatsen för att kunna garantera full säkerhet för dina personuppgifter.
Få svar på fler vanliga frågor här
 
Bingo och skraplotter på nya postkodlotteriet.se
Bingo och skraplotter på nya postkodlotteriet.se
Vi är glada att presentera nya postkodlotteriet.se. Där erbjuder vi dig underhållning och spänning dygnet runt i form av Bingo och skraplotter. Självklart kan du fortfarande köpa och rätta dina lotter samt läsa mer om PostkodLotteriet och våra förmånstagare. Vi har ett nytt sätt att logga in vilket innebär att du måste börja med att förnya ditt konto. Det går snabbt och som lön för mödan får du 100 kronor i välkomstbonus att spela Bingo och skraplotter för.

Besök nya postkodlotteriet.se och få din välkomstbonus
 
 
SÅ GÖR PENGARNA SKILLNAD
Ett liv som papperslös
Ett liv som papperslös
I vårt land lever tusentals människor som papperslösa. Linkon från Bangladesh flydde undan den tortyr och misshandel han där utsattes för som politiskt aktiv. Han kom till Sverige men nekades asyl och levde då ett liv som papperslös. Röda Korset gav honom vård och hjälp att dokumentera de tortyrskador han fick under sin tid som fängslad. Tack vare detta har han kunnat ansöka om asyl på nytt och känner i dag hopp inför framtiden.

Läs Linkons berättelse
Möten med minnen
Möten med minnen
“Möten med minnen” är ett museipedagogiskt projekt som visas på utvalda museer i Sverige mellan 2013 och 2015. Projektet riktar sig till människor som drabbats av någon form av demenssjukdom och förhoppningen är att bidra till att motverka segregationen mellan det friska samhället och människor med demenssjukdomar. Alzheimerfonden genomför projektet i samarbete med ett antal andra aktörer och med stöd från PostkodLotteriet. 

Museiföremål kan bli nycklar till minnen
 
1.281.000.000:- Vår största vinstpott någonsin!
Största vinstpotten någonsin 
Årets beräknade vinstpott är rekordstor: 1.281.000.000 kronor. Det är 81 miljoner kronor mer än förra året. Vi lägger till en ny miljonvinst varje vecka och lovar 104 nya miljonärer under året bara i veckodragningarna. I årets tre GrannYror räknar vi med att dela ut 60, 65 och 90 miljoner kronor. Massor av spännande extradragningar är också att vänta, och som alltid – ny chans till vinst varje dag.

Köp fler lotter för fler chanser på veckans miljonvinster
Nytt sätt att rätta dina lotter
Nytt sätt att rätta dina lotter
På vår nya webbplats har vi ett nytt säkrare sätt att logga in. För dig innebär det att du måste förnya ditt konto på vår webbplats och komplettera det med dina egna inloggningsuppgifter. Det är enkelt och tar bara någon minut. Den höjda säkerhetsnivån innebär också att du måste vara inloggad för att rätta dina lotter. Allt för att vi ska kunna garantera full säkerhet för dina personuppgifter.

Förnya ditt konto och rätta dina lotter
Bingo med vänner
Bingo med vänner
Bingo är ett socialt spel, även när du sitter själv vid datorn så spelar du tillsammans med andra. Varje kväll måndag-torsdag träffar du någon av våra fyra välkända spelvärdar i chatten: Blossom Tainton, "Kicken" Lundqvist, Jessica Frej och Sandra Dahlberg. Bingo kan du spela dygnet runt, så välkommen att ha lite mer bingo i vardagen!

Spela Bingo
Vi ger svar på dina frågor 
Vi ger svar på dina frågor
Har du frågor om hur det fungerar på nya webbplatsen, våra nya spel, Lotteriet eller hur du rättar dina lotter? På vår sida med frågor och svar har vi samlat nyttig information som vi hoppas ska vara till din hjälp. Vi har också utökat Kundservice öppettider så nu når du oss även på kvällstid och helger.

Besök vår sida med frågor och svar
När deltar du med dina lotter?
När deltar du med dina lotter?
Som du säkert vet betalar du dina lotter per månad och i förskott. Varje betalningsmånad är knuten till en spelomgång i Lotteriet. På vår webbplats hittar du information om vilka datum som gäller för alla spelomgångar i Lotteriet under 2013. Tänk på att endast betalda lotter deltar i dragningarna. 

Se datum för Lotteriets spelomgångar
Har du vunnit en extralott?
Har du vunnit en extralott?
Vi har lottat ut 140.000 extralotter som gäller i två månader bland alla våra lottköpare. Extralotterna fungerar precis som dina köpta lotter och deltar i alla dagliga, special- och extradragningar. Visste du att med fler lotter ökar dina chanser att vinna veckans bil- och miljonvinster om du är en av vinnarna i fredagens utlottning? 

Rätta dina lotter och se om du är en vinnare
Med en lott stödjer du 40 organisationer
Detta brev skickades till BIBBIJ@GMAIL.COM. Du har fått detta eftersom du är registrerad hos PostkodLotteriet. Vill du inte längre ta emot e-post från oss, avregistrera dig här! 

Vänligen svara inte på detta brev. Kontakta i stället vår kundservice om du har frågor. 
Gilla oss på Facebook Gilla oss på Facebook
Stödlinjen Stödlinjen – för spelare och anhöriga
PostkodLotteriet förespråkar ett ansvarsfullt spelande. Kontakta Stödlinjen om spelandet har blivit ett problem. www.stodlinjen.se 020-81 91 00
© 2013 Svenska PostkodLotteriet AB, Box 193, 101 23 Stockholm
    Kundservice tel 0771-22 55 22, öppet vardagar 08-21, lör-sön kl 12-21


 


Redan eftermiddag

Å huga vad tiden springer iväg. Känns som jag inte gjort någonting idag. Är nog för att jag vaknade sent.

Har ju faktiskt varit till tippen med grejer som tog plats i hallen, käkat semla och druckit kaffe på café Hembageriet i Töreboda (ser tomt ut men valde att ta en bild utan människor på)

IMG_0845

och shoppat mat på ICA. Svek Hova idag eftersom jag ändå var i Töreboda. Annars vill jag helst handla lokat så vi inte blir av med butikerna här i byn.

Så här mycket snö hade det kommit i natt!

IMG_0844

Hundarna väntar tålmodigt på att jag ska bli klar så vi kan lasta bilen och åka iväg.

När jag ändå var i Töreboda passade jag på att åka in till min bilmek Mekonomen och fråga om skakningarna i ratten som uppkommit efter att de böt bromsar.

Bäste bilmekanikern (som jag så klart inte kommer ihåg namnet på) provkörde bilen och konstaterade att det var nåt där som inte ska va så fredag kl. 10.00 kikar han på bilen.

Har ju faktiskt hunnit tvätta en maskin tvätt också som är hängd så när jag skriver ner det här och läser det ser jag att jag viss hunnit och orkat med massor idag för att vara jag 

Men nu blir det lugna gatan. Ska väl börja göra något gott till middag eftersom jag lovat mig själv att äta minst ett varmt mål mat varje dag det här året. Har väl gått ganska bra hittils 

Ha en fin eftermiddag önskar vi er 


Oups.... Redan mörkt ute

IMG_5596

Här blev det minsann strömavbrott medan jag satt vid datorn. Katastrof!!! Tänk om det varar länge.... Kastade mig fram mot kaminen och gjorde rent den. Igång med en brasa.

Det plingar på telefonen. Fortum meddelar... strömavbrott på min gata... felsökning pågår.

Okej... Det har hunnit gå en minut ca sedan avbrottet.

Hinner precis få igång kaminen ... Oups.. Där kom strömmen tillbaka.

Hahahahaha.... Så nojig jag kan vara!!! Den var borta 5 minuter hahahaha

Prata om I-landsproblem! Det är så jag får skämmas! Igen!!!

Om jag var flitig på morgonen så har jag faktiskt inte gjort någon nytta alls sedan lunch. Min kropp tog tvärnit. Men NU ska jag i alla fall ta mig i kragen, gå ut och sopa och skrapa rent bilen för att köra 1,6 km till butiken och samma sträcka hem. Klarar inte att bära en liter mjölk den sträckan för då ligger jag i gastkramande smärtor i morgon. Ibland så..... Det kunder vart bättre. Men det kunde vart MYCKET sämre också.

Ha det bäst så länge 


Äntligen måndag :)

bild-5

Vaknade alldeles för tidigt idag. Men vad bryr sig min kropp om klockan? Inte ett dugg. När klockan var halv sex orkade jag inte ligga kvar i sängen. Kaffetarmen skrek!!!

Släppte ut hundarna för morgonkiss. De hade absolut inget emot att gå ut så tidigt..... Båda som brukar vara som skalman vad det än gäller...

KALLT i morse. Men vad gör det när det är vindstilla. Blev frukost i ungkvinnssoffan med morgontv. Mys....

Sen började dagen kl sju med matning, medicintagning, tvätt och plocka undan.

När solen började visa sig hel ovan markytan hade vi precis kommit ut i skogen. Sååå vackert!!! Där blev vi kvar ca en timme. Eftersom jag inte får gå i backar så får det bli lite olika stigar på plattmark.

På väg hem mötte vi Dajm, en superfin setterkile, med matte. Båda mina tjejer tyckte det var mysigt. Sotis blev överlycklig som hon alltid blir när hon ser ett lekobjekt. Dajm var inte sen att nappa på inviten så det blev riktigt race. Jag blir så varm i hjärtat när jag ser dem springa fritt och leka med varandra. Öronen fladdrar och svansen viftar. DET är ett hundliv 

Har tagit hand om en surdeg idag när jag ändå är på G. Kylen..... Det var ett allt för långt tag sen....

Tur jag har kallt men inte minus i förrådet. Ner med allt i kylväskor och ut i förrådet. Sen skulle jag ta ur hyllorna. Men tji fick jag. Blev tvungen att lyfta ur skåpet för att kunna öppna dörren tillräckligt. Det var äckligt där inne skäms jag för att säga.

Tack 'How clean is your house ladies' för alla fina tips ni gett mig.

skål

Jag blandade en skål med bikarbonat, citronsyra och hett vatten. På med de obligatoriska gummihandskarna. En ren trasa och så ..... bara torka. Eftertorka med rent vatten och därefter torka torrt med ren linnetrasa.

Inget slit över huvud taget. Fläckarna bara lossnade. Så det tog nog bara en halvtimme hela jobbet.

När alla detaljer utom maten var på plats satte jag in en skål med citron och drog på högsta. Efter ca en halvtimme var kylen kall och doftade rent 

laxfile

Vi har hunnit äta lunch. Idag blev det stekt laxfile kryddad med salt och citronpeppar, potmos och majonnäs till. Blev mos över så det blir potbullar till kvällen. Mums....

Jag har fått ett till tv-freak i huset. Alltså inte bara jag själv. Sotis har totalkoll på tv:n. Just nu är det Mannen som talar med hundar.

dogwisperer

Har blivit hennes favoritprogram. Tack och lov har jag fått henne att sluta skälla så fort hon ser en hund på tv.

Nä nu ska matte vila en stund innan vi ska ner till butiken och införskaffa lite förning.

Idag är alla bilder utom den första lånade från nätet. Den första har jag tagit själv.

Ha en resterande fin måndag 


Åhej o hå

fredag ha en fin

Idag hade jag en servicekille här som tog hand om min värmepump. Tur det för det var mycket jag inte visste om den.

Passade på att fråga om han hade en insticksnyckel. Jippiiiiiii..... Han hade exakt den jag behövde till sängen. Så nu är den isärplockad, ordningställd och nya sängen på plats.

Men.... heter man Bibsan så kan det alltid gå fel ändå   Hade glömt att köpa ben till sängen 

Nu ligger den direkt på golvet och för att jag ska klara att lyfta upp den utan hjälp har jag lagt papp under långsidorna så jag kan sätta på benen så snart jag varit på IKEA. Yes!!! Här hoppas inga halta löss 

Hoppas ni har en härlig fredag! Nu tänker jag inte göra ett dugg mer idag. Bara lata mig och mysa med mina små kompisar på 

sover på soffan tecknad

Ha det bäst   


Här kommer ett riktigt nöjt inlägg för en gång skull :)

Sängen blev inte särplockad men nu vet jag i alla fall hur burken ser ut där nycklarna finns. Blir en bra start på morgondagen med att leta fram den för här står en mycket inbjudande säg i hallen som jag LÄNGTAR EFTER att få sova i.

Eftermiddagen har varit så mysig. Mycke härligt prat, god mat och fika och sen pyssla. Petra startade en målning som ni snart får bildre på.

Jag gjorde om mitt misslyckade halsband som jag verkligen gillar resultat på. Fortsatte sen på mitt evihetsprojekt, en målning som vi får se om den någonsin blir klar.

Mera prat framför TV:n. Slötittade på Martin Timells humorprogran som startade väl så där. Lite för många amerikanska inslag i min smak för att vara ett svenskt progam men jag tänker ge det chansen.

Nu är jag helt slut...... Skulle ju så gärna få inviga min nya säng men den står ännu ouppackad och tar upp halva hallen så det får bli våningssängen en natt till 

Om det här blev lite okonstrukterat så beror det på min totala hjärndöd just nu. Måste bara sova bort alla smärtor som uppstod av allt körande av borrmaskinen och tunga lyft.

Förlåt alla jag inte okar hälsa på ikväll. Hoppas det blir i morgon 

På återhörande i morgon. Sov så gott alla fina 

gonatt


Torsdag tror jag det är :-P

IMG_0463å

Nu är skrället tömt!!!!! Äntligen...

Så skulle jag då skruva isär alla delar. Allt rengjort, platstpåse framtagen för skruv och beslag. Börjar skruva bort beslag som håller ihop sidorna och ska montera bort yttersidorna.

Vad händer då???? Jo..... Samtliga minst 20 insticksnycklar i detta huset FINNS bara inte. HUR kan det vara möjligt????? Har letat överallt som jag tror. Men nej... Så nu står den där inne och flinar åt mig medans min nya säng tar upp hela hallen. Bläh.....

Ingen idé att hetsa upp sig Bibsan. Ta ett djupt andetag och lägg dig på soffan och vila! Det är precis vad jag sa åt mig själv. Gjorde det också. Tills jag kände att jag vill nog blogga lite 

Nu väntar jag på Petra som ska komma över och måla med mig i eftermiddag - kväll. Det ska bli sååå kul. Vi ska käka ihop också och det är ju inte varje dag jag har matsällskap så bara bäst!!!


Det här trodde jag inte om mig själv!

god morgonkatt

Jag är vaken!!! Och klockan är inte sju än   Visserligen med huvudvärk men ändå....

Just nu sitter jag med en rykande kopp java och intar min frukost. Må den här känslan hålla i sig.

God morgon 


Nu är jag upprörd!!!

Har kört halva E20 från Hova till Göteborg. Det är den väg som förbinder Sverige mellan väst och öst. Göteborg och Stockholm.

Från mig är det 22 mil till Götet. Mer än hälften av den vägen är det 80 km/h på. Är det en Europaväg????  Även på sträckor där det skulle kunna rymmas två långtradare och en personbil i bredd är det 80!!!! 

Småvägarna här runt här på landet där jag bor är det 90 på. De har en betydligt sämre kvalitet än E20.

På väg hem i dimma och mörker är människor bakom ratten rädda! Vad har de på vägen att göra??? De ligger och slickar mittsträngen och pendlar mellan 65 och 80 på 80-väg. Jag blir TOKIG!!!!

Det är INTE hastigheten som orsakar olyckor. Det är FÖRARNA!!!! Speciellt de rädda!!!

Vill ni veta vad som hände på sjukhuset får ni läsa under SLE.

Nu har jag i alla fall kört i Göteborg   Det svåraste var att hitta till parkeringshuset på Sahlgrenska 

En vy från Partille avslutar jag mitt inlägg med för att lugna mina nerver...

IMG_0811

Ha en skön kväll 


God morgon

good-morning

Idag vart det tidigt uppvaknande. Igen. Men skillnaden är att jag inte kunde somna om. Illbattingen behövde ut redan 05.00. Tror att det är oron över att inte vara i tid som stressade mig till att inte kunna somna om.

Så... Nu har jag haft ute hundarna, plockat ihop julgranen och packat ner den, huggit ved och kört igång kaminen (18 grader inne när jag vaknade) och naturligtvis druckit kaffe.

Tack för alla underbara hälsningar till mig för dagen. De värmer och styrker. Lulle, kan jag ringa dig om jag kör vilse 

Skoja bara... Har en jättebra GPS-app i telefonen som heter Waze som hittintills lotsat mig rätt. Dessutom ger den alltid aktuell information om olyckor, fartkameror och annat.

Bäst att dammsuga innan jag far iväg. Man vet ju aldrig vem som måste kliva in här nästa gång...

Sen ska jag springa genom min dusch. Har bara varmt vatten 10 min och med långt hår räcker det inte länge. Man kan tro att jag bor i en koja i skogen men jag bor i en koja mitt i byn 

Om jag verkar lite hispig när jag skriver så beror det på att jag är det.

44 mil bakom ratten idag då.... så undan alla som är rädd om livet... 

Varma kramar till er alla   

IMG_5362IMG_5195


Söndag kväll

sorgens fåglar

En märklig dag. Började 02.00 med att Sotis måste ut. Hon rusade ut i trädgården och storskällde. Kul för grannarna.... Not....

Hon gjorde ifrån sig och jag somnade om så småningom.

Hon väckte mig 05.30 igen. Ut igen. In igen. Trött.... Somnade om på soffan. Vaknade av alarmet kl. 08.00 för att ta medicin och ge hundarna frukost.

Min energi låg på 0. Somnade om. Telefonen plingade. Min granne Ingela frågade om hundarna ville med på långpromenad. Tack och lov. Annars hade jag sovit bort hela dagen i tristess.

Att gå ner mig ingår i sjukdomen SLE. Det kommer fort men med en spark i baken som idag kan det vända lika snabbt.

Vi fikade ihop när de kom hem. Roger kollade golvet i mitt förråd som är helt blött och rådde mig att sätta in byggfläkten där för att torka upp och se om det kommer tillbaka. 

Så idag har jag tömt nästan hela vattensängen. Snacka om tid det tar. Trots att jag använder pump. Tvättat, varit ute på promenad med mina små. Äntligen fått igång Telias TV med hjälp av grannens skarvsladd till telefonen. 

Nu har jag sett en mycket tragisk film om ensamseglare runt jorden. Ett passande slut på denna dagen.

IMG_5839


God morgon god morgon

kaffehjärta

Mmmm.. Sitter här med mitt härliga Tassimo morgonkaffe och njuter........

Nä. Skoja bara. Det var hundskrällena som väckte mig så tidigt. Egentligen vill jag sova NU. Och vakna naturligt.... Fast det går ju inte.. Medicinklockan ringer ju åtta.

Lika bra att njuta av kaffet medan det är varmt. Och de två rostade. Men SEN ska jag sova en stund till.

Tjingeling 


Typiskt mig

Först blir det inget.

Sen blir det inget.

och sen blir det inget igen.

Men sen blir det en hel dag vid datorn 

Nu ska ja slita mig och krypa ner mellan lakanen.

våningssäng

I den undre sover jag än så länge till min nya säng kommer.

Natti....


Sitter här och sliter

Försöker verkligen få till ett fotogalleri.

Har tittat på instruktionsvideon femtielva gånger men får inte till det.

Sur nu 

IMG_6094


Nytt år nya förutsättningar

Julen blev helt fantastisk hos mina barn och barnbarn.

På hemvägen fick jag ta med mig Sotis. Äntligen!!!!! Var lite orolig att hon inte skulle känna igen mig men det gick på skam som tur var. Hon visade stolt upp sina små lurviga ungar och gjorde sig till ordentligt 

Vi gick en promenad med henne och hennes mamma Trissan och pappa Frasse Carola och jag innan vi skulle påbörja hemresan på 28 mil. När vi kom hem till Carola öppnade jag bakluckan och visade henne buren. Då kikade hon runt hörnet på bilen som om hon undrade vart de andra tog vägen. När de väl gått in hoppade hon glatt in i buren.

Hemma i Hova hämtade vi hem Sally från Linnéa och Jimmy. Det blev ett kärt återseende kan jag säga. Både mellan oss och mellan hundarna.

Tack älskade Linnéa och Jimmy för hjälpen medan jag var borta 

Väl hemma var allt som vanligt. Som om ingen av dem varit borta alls. Härlig känsla!!!

Så blev det nyår. Jag var bortbjuden. Fick feber och superont i halsen dagen innan så det vart sängläge istället för fest. Men vad är väl en bal på slottet.....

Nu är vi redan inne på den fjärde dagen i det nya året.

Mitt nyårslöfte var att ta bättre hand om mig själv och det har jag hållit än så länge 

IMG_5943

Håller på och jobbar på min hemsida men hav tålamod så ska jag försöka detsamma.

Ha en riktigt fin helg 

Välkommen...

SLE-bloggar jag följer

Besöksstatistik

Besökare idag: 2882
Denna månad: 75340
Totalt: 14887929

Bloggkalender

«januari 2013»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inläggen
Väderväxlingar
Morgonens tanke
1:a snön faller
Dagen idag.....
Tillvaron förändras snabbt
Livet känns tufft ibland
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård

Senast kommenterade
Väderväxlingar
Trots allt.....
Tillvaron förändras snabbt
Livet känns tufft ibland
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård
Vilken härlig början på veckan
Mera oväntat

Kategorier
#Blogg100
Allmänt
A'Vera
Barnbarn
Bilresa
buzzador
Dagens bild
Dagens outfit
djur
Fototema
Glädje
Gnäll
hallon.se
Helg
Homestyling
hundar
inköp
Inspiration
Irritation
Kärlek
LCHF
Livserfarenhet?
Mina trakter
Naturen
Naturprodukter
Njutning
Nyskapande
Otrolig trötthet
Pladder
Problem
Skapande
SLE
Sorg
Spännande
tacksamhet
tankar
Tankar om livet
Tanke
Test
tre.se
Tävling
Vardag
Vården
Väder
Välmående
Vänner
Återbruk

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012