Back to Top Button
Bibsan...... Min vardag på gott & ont...

Blogginlägg

Mycket har hänt

Fick sjukt ont i buken. Hade bokat tid på VC till 10.30. Vaknade tidigt med en katastrofal smärta. Inser att jag klarar inte köra bil till VC så jag ringde dem och frågade hur jag skulle göra. De tyckte jag skulle ringa 112. Gjorde det. De kom in och konstaterade att jag var inte sjuk nog för att åka till sjukhuset så de körde mig till VC. Men när började ambulansen bestämma vart man ska.........????

När min doktor såg mig sa han direkt - Du ska inte vara här - Han skulle klämma på min buk men det funkade inte för det gjorde så ont. Då sa han till mig - Vänta här lite. Jag kommer strax tillbaka -

Han hade ringt KSS och pratat med dem. Skrivit remiss och ringt efter ambulans. Vilka kommer då.... Jo de som bestämt att jag skulle till VC. Det blev snabb färd till KSS. Jag fick en kvinnlig läkare som var så bra. Hon tog ingen hänsyn till att det gjorde så ont. Ibland blir jag som ett barn. Det blev jag nu. Tårarna rann nerför kinderna. Syrran kom och tog en massa provet. Dr kom in igen och konstaterade att jag har inflammation i tarmfickorna.

Vaddå.... Hade aldrig hört talas om det. Jag var livrädd att de skulle skicka hem mig men jag blev satt på intravenöst antibiotika eftersom sänkan var långt över 200. Så vätska, smärtstillande och antibiotika i armen. Kom upp på avdelningen samma dag som tur var. De smala britsarna de har på akuten kändes som sängarna i Indien. Alltså fruktansvärt hårda och obekväma.

Kom upp på en fyrasal men var så dålig så jag hälsade inte på någon. Sov hela tiden jag inte hade ont och vaknade av smärta. Alltså... Jag föder hellre barn än drabbas av det här igen. Kvällen efter kom det in en ny kvinna på salen. Det var fredag. Jag hade redan blivit betydligt piggare så vi bestämde oss för att titta på Idol i TV-rummet.

IMG_2169

 

Mycket tvtittande blev det inte för när vi började prata visade det sig att hon också var från Luleå och uppväxt på en gata bredvid där jag bott. Att hon spelade teater vilket jag också gjort. Hon hade tinitus som mig. Hon hade fibromyalgi som mig. Min allra bästa väninna kände hennes man visade det sig när hon och han kom på besök samtidigt. Ja ja... Ibland känns världen bra liten.

IMG_2159

Jag måste bara säga att personalen på KSS är fantastiska. Trots att de arbetar under grym press så märker vi patienter ingenting av det. Jag bara känner kärlek för dem. Vi hade en sjuksköterskeelev på avdelningen och jag säger bara det.... Hade det varit lämplighetstest för att bli syrra hade hon klarat det galant. Hoppas hon aldrig byter yrkesbana!

Vi timade till hundra och så mycket skratt som det var på vår sal efter det hade nog personalen inte varit med om på länge. Vi fick båda åka hem i måndags och vi har pratat med varandra varje dag sen vi kom hem.

Jag är fortfarande inte smärtfri utan går på morfin och äter pencilin tre gånger om dagen. Min önskan är att det ska släppa helt under helgen annars vet jag inte vad jag gör. Vill inte ligga inne igen.

Måste ringa sjukhuset i morgon för att få ett läkarintyg. Har ju redan betalt en resa till Indien och den måste jag avboka. Kommer att vara sååå infektionskänslig efter så här lång behandling med antibiotika.

En av mina grannar som jag inte haft kontakt med tidigare tog kontakt med mig via FB medan jag var kvar på sjukhuset. Hon erbjöd sig att ta ut Sotis åt mig när jag kom hem. Hennes barn har varit här två gånger om dagen och gått med henne. Vilka människor jag omges av.

Tyvärr måste jag lämna huset för jag blir bara sämre och sämre i min grundsjukdom och orkar inte med trädgården längre. Inte det yttre underhållet av huset heller. Jag har inte råd att anlita folk till allt. Så..... Jag har skaffat mig en trerumslägenhet i Töreboda. Bra på många sätt. All kommunikation utgår därifrån vart jag än vill i Sverige. Det innebär också i sin tur att jag inte behöver använda bilen så mycket som här. Ska bli superskönt för allt jag inte klarar ligger som en negativ stress över mig och det påverkar min hälsa. Det sorgliga blir att lämna mina bästa grannar. Men jag kan ju faktiskt hålla kontakt med dem i alla fall 

Igår kom grannen Kari in med en blomsteruppsättning hon hade gjort med ett jättegulligt kort.

Oj.... det här blev en sjukdomsberättelse och det var väl inte direkt meningen men när jag väl kommer igång kan inget stoppa mig 

Nu är det natt för mig. Suss gott alla finingar 

 


Väntar fortfarande

Min reumaläkare ringde för över en vecka sedan och skulle skicka remiss för lungröntgen. Än har ingen kommit...... Alltid måste man ligga på som en igel för att något bra ska hända. Orkar.....

Har gjort två rejäla fynd sen jag skrev senast.

Ett superhärligt gammalt ekbord med fyra stolar

DSC_0007

Och så har jag uppfyllt en dröm jag haft länge länge

kamera

Undrar varför bilden vred sig..... Jo... En digital systemkamera 

Lyckan är total. Nu kan jag ta de foton jag vill på det sätt jag vill. Kommer däremot inte att använda redigeringsprogram utan bilderna blir som de blir.

Några exempel från dagen följer nedan

 DSC_0034

DSC_0035

DSC_0038

DSC_0041

DSC_0043

Kanske inte världens vackraste men för att vara de första är det fiiiiina tycker jag.

 

Nu önskar Sötis och jag er alla en skön sömn 


Lunginflammation

Förstår inte hur man kan få tre lunginflammationer på raken under ett par månader. Det förstår inte farbror doktorn heller men utreds det........ Nej. Pencilinkur igen och lite extra kortison. 

Tur att man kan få telefonkonsultation av en SLE-specialist när de inte har tid att träffa en. Vad händer i det här landet???  Det är värre än Fort Knox att kommat till en kunnig läkare.... Varför. Vart har mina skattepengar tagi vägen??????

Nåja... Ska få remiss till lungröntgen och bentäthetsmätning och fick smärtstillande utskrivet eftersom jag har varit i Skov så länge nu. Orkar snart inte med smärtorna längre. Sen skulle jag börja med plaquenil två gånger per dag igen men vara vaksam på hur ögonen reagerar.

Nä.... Nu får det vara slut på gnället!!! Lite positivt istället. Idag åkte jag till en Loppis jag hittat i närheten av Motala. Han har så mycket fina grejer. Kände mig som en VIP-kund. Hade ställt undan två fönsterbågar förra gången och så köpte jag ett trähjul jag ska ha på framsidan av huset.

Blev bjuden på jättegod lunch med källvatten till. Undrar om han gör så med alla kvinnliga kunder haha....... Måste i så fall vara dyrt att driva denna Antik och Loppis. Lovar... den är värd ett besök för er som gillar gamla grejer.

Lite naturbilder därifrån

DSCN0108

DSCN0112

DSCN0123

När vi kom hem fick jag en chock. Någon hade klippt min framsida och det ser bedrövlig ut!!!

Men det var SOMMAR igen 

Blev lite trädgårdspyssel. Pratade med tomaterna. Massor med tomater men inte alla röda... Det enda de ville ha var vatten. Plockade upp lite potatis och delade mellan Ingela o Roger och Sven-Erik som jag ska till i morgon.

Lilla fröken min är lite rolig. Kommer hon lös på framsidan av min tomt så rymmer hon direkt men på Ingela o Rogers tomt stannar hon..... Hrmmmm...... Kan det vara Ingelas hemliga umgänge med Sotis i hennes kök..... Jag måste alltså börja ge min lilla fröken lite godis ibland.....

Nä nu ska vi göra natt. Morgondagen är fylld av aktiviteter ( i mina mått mätt ). Ska upp redan åtta så sov gott alla kära läsare 


Skärtorsdag

10272379_302395709917926_1811625217_o

önskar vi er alla.

Förhoppningsvis är vi fler an två nu. Sotis är parad och det vore så fint om hon blev med valpar.

Här springer dagarna iväg. Inte för att jag är aktiv utanför att jag sover så otroligt mycet.

Är inne i ett skov igen. Det märkliga är att smärtorna gör mig inget just nu. Bara den obotliga sömnigheten. Vaknar vid sju på morgonen. Går ut med Sotis. Vi äter frukost. Morgonmedicinen intas och sen.... Sover som en stock. Till nästa gång Sotis behöver ut eller är hungrig. Kallas det liv............ I min värld är det att överleva...

Det måste bli en ändring på det här. Eftersom läkarna inte klarar det får jag väl hitta en lösning själv.

Att peppa immunförsvaret är ju inte någon lösning för det är ju immunförsvaret som äter upp mig. Måste hitta något som sänker det men som inte är kemiskt. Är så otroligt trött på alla gifter jag måste stoppa i mig morgon och kväll. Det MÅSTE finnas ett naturligt alternativ.

IMG_1931

 

Natti alla fina 


Godmorgon

kaffekopprolig

Nu först börjar jag vakna till. Sitter fortfarande i morgonrock och kaffeglaset. Blev väckt första gågnen halv fem av Sotis för hon var kissnödig. Vi somnade om direkt hon kom in. Nästa gång var vid åtta. Då blev det frukos och medicin och så kissen för Sotis så klart. Förflyttad till soffan med morgontv på somnade jag om direkt. Blev väckt precis till Malou.

Sjukt hur mycket en löpande tik kissar. Är fortfarande lika sömnig. Gårdagen blev inget skrivet för det var inte min dag då heller men mer för att jag hade så ont. Var till vårdcentralen och fick benet omsett. Dr Kirurg tyckte att det läkt jättebra. Syster Duktig gjorde rent med kraft och tog in en förlägen tjej för att hon skullle titta på och lära sig. Hmmm..... Jag frågade om hon gick i lära men hon är färdigutbildad.... Underar hur hon kände sig...

Nåja. Syster Duktig plockade fram allt som behövdes och satte igång med bestämda tag. När hon lindat om benet kände jag inte mina tår längre.... "Men hur menar du då" frågade D. "Att jag inte känner av mina tår" svarade jag. "Men sticker det i dem eller....".... "Nej. De KÄNNS INTE". "Ja det är ju inte meningen" sa syster Duktig och lindade av lindorna och började om med ny kraft. "Jag tror att du inte får ta i så där" sa jag. "Jag har SLE".... "Oj då.... Det gör ju skillnad" sa Syster Duktig och tittade uppfodrande på den stackars färdigutbildade sköterskan.

Ja...ja..... Efter en massa förklarande snack för en redan invigd så var benet äntligen färdigt och den obekväma systern smet iväg som en iller medan D fixade en ny tid till mig.

Har ägnat mig åt att klippa min lilla Sotarn för att hon ska slippa sin varma toviga päls nu när värmen kommer. I gårkväll kom avslutningen på en veckas pälsvård med en skön dusch och conditioner mot fästingar innan hon fick krypa in mellan handdukarna i min famn.

Fick jag det att låta som att Sotis gillade det?..... Kan lova att det tar tid för hon gillar det verkligen INTE. Hon HATAR att stå i diskbaljan och bli duschad. Hon skakar så det vibrerar i bänken. Tycker jag synd om henne. Icke sa nicke. Vet ju hur viktigt det är så nu ska det bli en gång i veckan. 

I morgon ska hon ögonlysas i Skövde. Den 9/4 ska hon åka upp till Carola och bli parad med samma snygging som förra gången. Sen kommer hon hem söndag eller måndag och så är det bara att ta hand om henne så bra det går medans valparna växer i magen. Såååå spännande.

Det blev ett lånt hundinlägg här Totte   men kändes bättre än att gnälla om mig själv 

Efter vårdcentralen tog vi en lååång promenad i Hova i ett område jag inte besökt tidigare. Jo det finns faktiskt såna trots att Hova är så litet. Gick runt för att leta fram var Irene bor men hittade henne inte.

Väl hemma fick vi besök av en söt liten tjej

10170135_297286317095532_1041833147_o

Det här är Marit. En rättvis bild på henne för hon var INTE still så länge jag var i färd med fotande...

10175753_297286203762210_1672356890_o

Här är matte Irene. Vi tog en gofika....

Är det inte lite märkligt... Jag gick runt och letade efter henne och hon kommer hem till mig... Livet är häfigt.

(Har frågat om lov innan jag lägger ut bilderna på henne och hennes hund!)

Nu orkar jag inte mer. Ska sova vidare tills nästa gång min lilla fröken väcker mig....

På gjensyn    

 

 


Välkommen...

SLE-bloggar jag följer

Besöksstatistik

Besökare idag: 8724
Denna månad: 297777
Totalt: 11131641

Bloggkalender

«januari 2022»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inläggen
1:a snön faller
Dagen idag.....
Tillvaron förändras snabbt
Livet känns tufft ibland
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård
Vilken härlig början på veckan
Fredag igen.

Senast kommenterade
Tillvaron förändras snabbt
Livet känns tufft ibland
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård
Vilken härlig början på veckan
Mera oväntat
På plats
Vårsöndag

Kategorier
#Blogg100
Allmänt
A'Vera
Barnbarn
Bilresa
buzzador
Dagens bild
Dagens outfit
djur
Fototema
Glädje
Gnäll
hallon.se
Helg
Homestyling
hundar
inköp
Inspiration
Irritation
Kärlek
LCHF
Livserfarenhet?
Mina trakter
Naturen
Naturprodukter
Njutning
Nyskapande
Otrolig trötthet
Pladder
Problem
Skapande
SLE
Sorg
Spännande
tacksamhet
tankar
Tankar om livet
Test
tre.se
Tävling
Vardag
Vården
Väder
Välmående
Vänner
Återbruk

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012