Back to Top Button
Bibsan...... Min vardag på gott & ont...

Blogginlägg

Cancer

Ett så skrämmande ord. Allra helst när det kommer som ett besked på posten.

Två sorters cancer. Är det dubbelt så tufft eller...... Nej inte i mitt fall för den ena är godartad.

Har gått sedan i somras med en leverfläck som förändrats till något skorvigt. Tog mig till slut till vårdcentralen och bad läkaren titta på den. Ni som följt mig vet ju att min kropp är redan illa drabbad så att gå till läkaren är ju något jag drar mig för. Nåväl.... farbror doktorn ville absolut att en specialist skulle titta på den. För några veckor sedan fick jag träffa överläkaren på hud på KSS.

Hon konstaterade direkt att det var cellförändringar på olika vis och tog ett cellprov på just den här fläcken. Så skojade vi om att det skulle kunna ta låååång tid på labbet för det är hennes man som gör testerna 

Så när brevet kom igår borde jag vara förberedd på något sätt men.... nej..... det blev som ett slag i solarplexus. Det kändes liksom att luften sögs ur mig. Lever ju ensam men med en liten hund som får ta allt. Hon har hållit sig tryckt mot min kropp sedan igår. Tänk vad de är klipska hundar.

Grät mest hela kvällen igår.... Tog för säkerhets skull en insomningstablett för jag vet att sömnen läker. Vaknade idag och kände mig bestämd att det här ska jag fixa. Men för att orka måste jag göra något fysiskt. Det kommer i och för sig att kosta i smärta..... men den är ju inte dödande........

Vilken tur i oturen att jag redan har bokat av resan till Indien. Får absolut inte exponera ansiktet/huden för sol. Men hallååååå .... Hur stort brätte måste det inte vara på den hatten ,.....

Skrev igår till föreläsaren Jesper Caron och bad honom dra mig upp ur träsket. Fick hans telefonnummer och en vädjan att jag ska ringa honom idag. Tror jag ska ta chansen..... All hjälp tas emot med tacksamhet.

Det här är morgonens status.  Återkommer om något nytt tillstöter 

Ha en fin dag och kom ihåg att visa varandra uppskattning 


Planering

Ska flytta. Igen. Från mitt underbara hus. Jag orkar verkligen inte med att sköta ett hus själv och har inte råd att anlita folk till ALLT.  Så nu har jag tagit ett moget beslut och skaffat mig en lägenhet som ligger i grannkommunen. Eftersom jag är en person som gör allt för att gilla läget så letar jag fördelar med att bo där.

Fördelar:

 1. Slipper klippa gräs
 2. Behöver inte bekymra mig över ogräs
 3. Ingen snöskottning på vintern
 4. Inget yttre eller inre underhåll
 5. Finns buss och tåg till nästan hela sverige
 6. Gångavstånd till affären
 7. Kan lösa biljett till kommunala färdmedel på orten
 8. Känner folk redan i området
 9. Kan åka tåg till mina barn och barnbarn
 10. Slipper den inre stressen av att inte orka/hinna med

Nackdelar:

 1. Kommer sakna mina helt fantastiska grannar
 2. Kan inte bara släppa ut Sotis när jag är sjuk
 3. Kan inte torka tvätten ute
 4. Ingen egen tvättmaskin
 5. Ingen diskmaskin

 

Dubbelt så många fördelar som nackdelar. Inget att tveka om.

Nu är det i planeringsstadiet för vad jag ska ta med mig och vad som ska kastas/slängas/ges bort.

Har redan gett bort betonggjutningstillbehören och allt som hör till smycketillverkning. Ska bara ha målning som hobby i framtiden. 

Kommer att bo i tre rum och kök där det ena rummet kommer att vara för den/de som behöver sova över och så kommer jag mest troligt att ställa upp staffliet där.

Konstigt hur jag fungerar. Nu... i och med att kontraktet är skrivet så har jag redan flyttat helt mentalt. Får kämna med att befinna mig i nuet. Tror det har att göra med att innerst inne vill jag ju inte lämna det här mysiga huset........

IMG_0600

 

Hej svejs för den här gången 


Mycket har hänt

Fick sjukt ont i buken. Hade bokat tid på VC till 10.30. Vaknade tidigt med en katastrofal smärta. Inser att jag klarar inte köra bil till VC så jag ringde dem och frågade hur jag skulle göra. De tyckte jag skulle ringa 112. Gjorde det. De kom in och konstaterade att jag var inte sjuk nog för att åka till sjukhuset så de körde mig till VC. Men när började ambulansen bestämma vart man ska.........????

När min doktor såg mig sa han direkt - Du ska inte vara här - Han skulle klämma på min buk men det funkade inte för det gjorde så ont. Då sa han till mig - Vänta här lite. Jag kommer strax tillbaka -

Han hade ringt KSS och pratat med dem. Skrivit remiss och ringt efter ambulans. Vilka kommer då.... Jo de som bestämt att jag skulle till VC. Det blev snabb färd till KSS. Jag fick en kvinnlig läkare som var så bra. Hon tog ingen hänsyn till att det gjorde så ont. Ibland blir jag som ett barn. Det blev jag nu. Tårarna rann nerför kinderna. Syrran kom och tog en massa provet. Dr kom in igen och konstaterade att jag har inflammation i tarmfickorna.

Vaddå.... Hade aldrig hört talas om det. Jag var livrädd att de skulle skicka hem mig men jag blev satt på intravenöst antibiotika eftersom sänkan var långt över 200. Så vätska, smärtstillande och antibiotika i armen. Kom upp på avdelningen samma dag som tur var. De smala britsarna de har på akuten kändes som sängarna i Indien. Alltså fruktansvärt hårda och obekväma.

Kom upp på en fyrasal men var så dålig så jag hälsade inte på någon. Sov hela tiden jag inte hade ont och vaknade av smärta. Alltså... Jag föder hellre barn än drabbas av det här igen. Kvällen efter kom det in en ny kvinna på salen. Det var fredag. Jag hade redan blivit betydligt piggare så vi bestämde oss för att titta på Idol i TV-rummet.

IMG_2169

 

Mycket tvtittande blev det inte för när vi började prata visade det sig att hon också var från Luleå och uppväxt på en gata bredvid där jag bott. Att hon spelade teater vilket jag också gjort. Hon hade tinitus som mig. Hon hade fibromyalgi som mig. Min allra bästa väninna kände hennes man visade det sig när hon och han kom på besök samtidigt. Ja ja... Ibland känns världen bra liten.

IMG_2159

Jag måste bara säga att personalen på KSS är fantastiska. Trots att de arbetar under grym press så märker vi patienter ingenting av det. Jag bara känner kärlek för dem. Vi hade en sjuksköterskeelev på avdelningen och jag säger bara det.... Hade det varit lämplighetstest för att bli syrra hade hon klarat det galant. Hoppas hon aldrig byter yrkesbana!

Vi timade till hundra och så mycket skratt som det var på vår sal efter det hade nog personalen inte varit med om på länge. Vi fick båda åka hem i måndags och vi har pratat med varandra varje dag sen vi kom hem.

Jag är fortfarande inte smärtfri utan går på morfin och äter pencilin tre gånger om dagen. Min önskan är att det ska släppa helt under helgen annars vet jag inte vad jag gör. Vill inte ligga inne igen.

Måste ringa sjukhuset i morgon för att få ett läkarintyg. Har ju redan betalt en resa till Indien och den måste jag avboka. Kommer att vara sååå infektionskänslig efter så här lång behandling med antibiotika.

En av mina grannar som jag inte haft kontakt med tidigare tog kontakt med mig via FB medan jag var kvar på sjukhuset. Hon erbjöd sig att ta ut Sotis åt mig när jag kom hem. Hennes barn har varit här två gånger om dagen och gått med henne. Vilka människor jag omges av.

Tyvärr måste jag lämna huset för jag blir bara sämre och sämre i min grundsjukdom och orkar inte med trädgården längre. Inte det yttre underhållet av huset heller. Jag har inte råd att anlita folk till allt. Så..... Jag har skaffat mig en trerumslägenhet i Töreboda. Bra på många sätt. All kommunikation utgår därifrån vart jag än vill i Sverige. Det innebär också i sin tur att jag inte behöver använda bilen så mycket som här. Ska bli superskönt för allt jag inte klarar ligger som en negativ stress över mig och det påverkar min hälsa. Det sorgliga blir att lämna mina bästa grannar. Men jag kan ju faktiskt hålla kontakt med dem i alla fall 

Igår kom grannen Kari in med en blomsteruppsättning hon hade gjort med ett jättegulligt kort.

Oj.... det här blev en sjukdomsberättelse och det var väl inte direkt meningen men när jag väl kommer igång kan inget stoppa mig 

Nu är det natt för mig. Suss gott alla finingar 

 

Välkommen...

SLE-bloggar jag följer

Besöksstatistik

Besökare idag: 2692
Denna månad: 75150
Totalt: 14887739

Bloggkalender

«oktober 2014»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inläggen
Väderväxlingar
Morgonens tanke
1:a snön faller
Dagen idag.....
Tillvaron förändras snabbt
Livet känns tufft ibland
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård

Senast kommenterade
Väderväxlingar
Trots allt.....
Tillvaron förändras snabbt
Livet känns tufft ibland
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård
Vilken härlig början på veckan
Mera oväntat

Kategorier
#Blogg100
Allmänt
A'Vera
Barnbarn
Bilresa
buzzador
Dagens bild
Dagens outfit
djur
Fototema
Glädje
Gnäll
hallon.se
Helg
Homestyling
hundar
inköp
Inspiration
Irritation
Kärlek
LCHF
Livserfarenhet?
Mina trakter
Naturen
Naturprodukter
Njutning
Nyskapande
Otrolig trötthet
Pladder
Problem
Skapande
SLE
Sorg
Spännande
tacksamhet
tankar
Tankar om livet
Tanke
Test
tre.se
Tävling
Vardag
Vården
Väder
Välmående
Vänner
Återbruk

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012