Back to Top Button
Bibsan...... Min vardag på gott & ont...

Blogginlägg

Mycket har hänt

Fick sjukt ont i buken. Hade bokat tid på VC till 10.30. Vaknade tidigt med en katastrofal smärta. Inser att jag klarar inte köra bil till VC så jag ringde dem och frågade hur jag skulle göra. De tyckte jag skulle ringa 112. Gjorde det. De kom in och konstaterade att jag var inte sjuk nog för att åka till sjukhuset så de körde mig till VC. Men när började ambulansen bestämma vart man ska.........????

När min doktor såg mig sa han direkt - Du ska inte vara här - Han skulle klämma på min buk men det funkade inte för det gjorde så ont. Då sa han till mig - Vänta här lite. Jag kommer strax tillbaka -

Han hade ringt KSS och pratat med dem. Skrivit remiss och ringt efter ambulans. Vilka kommer då.... Jo de som bestämt att jag skulle till VC. Det blev snabb färd till KSS. Jag fick en kvinnlig läkare som var så bra. Hon tog ingen hänsyn till att det gjorde så ont. Ibland blir jag som ett barn. Det blev jag nu. Tårarna rann nerför kinderna. Syrran kom och tog en massa provet. Dr kom in igen och konstaterade att jag har inflammation i tarmfickorna.

Vaddå.... Hade aldrig hört talas om det. Jag var livrädd att de skulle skicka hem mig men jag blev satt på intravenöst antibiotika eftersom sänkan var långt över 200. Så vätska, smärtstillande och antibiotika i armen. Kom upp på avdelningen samma dag som tur var. De smala britsarna de har på akuten kändes som sängarna i Indien. Alltså fruktansvärt hårda och obekväma.

Kom upp på en fyrasal men var så dålig så jag hälsade inte på någon. Sov hela tiden jag inte hade ont och vaknade av smärta. Alltså... Jag föder hellre barn än drabbas av det här igen. Kvällen efter kom det in en ny kvinna på salen. Det var fredag. Jag hade redan blivit betydligt piggare så vi bestämde oss för att titta på Idol i TV-rummet.

IMG_2169

 

Mycket tvtittande blev det inte för när vi började prata visade det sig att hon också var från Luleå och uppväxt på en gata bredvid där jag bott. Att hon spelade teater vilket jag också gjort. Hon hade tinitus som mig. Hon hade fibromyalgi som mig. Min allra bästa väninna kände hennes man visade det sig när hon och han kom på besök samtidigt. Ja ja... Ibland känns världen bra liten.

IMG_2159

Jag måste bara säga att personalen på KSS är fantastiska. Trots att de arbetar under grym press så märker vi patienter ingenting av det. Jag bara känner kärlek för dem. Vi hade en sjuksköterskeelev på avdelningen och jag säger bara det.... Hade det varit lämplighetstest för att bli syrra hade hon klarat det galant. Hoppas hon aldrig byter yrkesbana!

Vi timade till hundra och så mycket skratt som det var på vår sal efter det hade nog personalen inte varit med om på länge. Vi fick båda åka hem i måndags och vi har pratat med varandra varje dag sen vi kom hem.

Jag är fortfarande inte smärtfri utan går på morfin och äter pencilin tre gånger om dagen. Min önskan är att det ska släppa helt under helgen annars vet jag inte vad jag gör. Vill inte ligga inne igen.

Måste ringa sjukhuset i morgon för att få ett läkarintyg. Har ju redan betalt en resa till Indien och den måste jag avboka. Kommer att vara sååå infektionskänslig efter så här lång behandling med antibiotika.

En av mina grannar som jag inte haft kontakt med tidigare tog kontakt med mig via FB medan jag var kvar på sjukhuset. Hon erbjöd sig att ta ut Sotis åt mig när jag kom hem. Hennes barn har varit här två gånger om dagen och gått med henne. Vilka människor jag omges av.

Tyvärr måste jag lämna huset för jag blir bara sämre och sämre i min grundsjukdom och orkar inte med trädgården längre. Inte det yttre underhållet av huset heller. Jag har inte råd att anlita folk till allt. Så..... Jag har skaffat mig en trerumslägenhet i Töreboda. Bra på många sätt. All kommunikation utgår därifrån vart jag än vill i Sverige. Det innebär också i sin tur att jag inte behöver använda bilen så mycket som här. Ska bli superskönt för allt jag inte klarar ligger som en negativ stress över mig och det påverkar min hälsa. Det sorgliga blir att lämna mina bästa grannar. Men jag kan ju faktiskt hålla kontakt med dem i alla fall 

Igår kom grannen Kari in med en blomsteruppsättning hon hade gjort med ett jättegulligt kort.

Oj.... det här blev en sjukdomsberättelse och det var väl inte direkt meningen men när jag väl kommer igång kan inget stoppa mig 

Nu är det natt för mig. Suss gott alla finingar 

 

Välkommen...

SLE-bloggar jag följer

Besöksstatistik

Besökare idag: 5808
Denna månad: 178511
Totalt: 12419109

Bloggkalender

«oktober 2014»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inläggen
Väderväxlingar
Morgonens tanke
1:a snön faller
Dagen idag.....
Tillvaron förändras snabbt
Livet känns tufft ibland
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård

Senast kommenterade
Tillvaron förändras snabbt
Livet känns tufft ibland
Att det ska vara så svårt....
Händelserika dagar
Student
Vård
Vilken härlig början på veckan
Mera oväntat
På plats
Vårsöndag

Kategorier
#Blogg100
Allmänt
A'Vera
Barnbarn
Bilresa
buzzador
Dagens bild
Dagens outfit
djur
Fototema
Glädje
Gnäll
hallon.se
Helg
Homestyling
hundar
inköp
Inspiration
Irritation
Kärlek
LCHF
Livserfarenhet?
Mina trakter
Naturen
Naturprodukter
Njutning
Nyskapande
Otrolig trötthet
Pladder
Problem
Skapande
SLE
Sorg
Spännande
tacksamhet
tankar
Tankar om livet
Tanke
Test
tre.se
Tävling
Vardag
Vården
Väder
Välmående
Vänner
Återbruk

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012