Back to Top Button
Bibsan...... Min vardag på gott & ont...

Dagens datum

tisdag
6
december
Nikolaus, Niklas

2022
Vecka 49

Vem är jag....

Den här bloggen har Marieth Snejky Haglund designat åt mig. Hoppas du sitter där uppe på ett moln och ser alla oss som saknar dig gruvligt. Tack Snejky att jag fick chansen att krama om dig bara en och en halv vecka ungefär innan du flyttade från jordelivet och slapp att lida mer 

Jag är född 1951 med stor livserfarenhet på både gott och ont. Är vuxet barn och medberoende. Har insett Guds verksamma kraft i mitt liv.

Bor med ett litet yrväder toypudeln Sotis som nu blivit mamma för andra gången i sitt liv (Inte mina valpar. Är fodervärd). Efter sista valpen är hon nu min och bara min älskade lilla Bjäbba. Hon lyssnar då det passar henne. Rymmer om hon får en chans. Hon är helt orädd och nyfiken på allt. 

Min helt underbara Shetland Sheepdog Sally född 2002 som följde minsta rörelse från mig och dirrigerades med förkärlek med tecken drog sitt sista andetag nyss fyllda 11 år den 16 sept 2013. Vilken tragedi när det hände men nu har jag fått lite distans till det. Sally du är för alltid i mitt 


Jag har haft smärtor i kroppen sedan 20-årsåldern. Har aktivt sökt hjälp i över 30 år. Det enda jag fått under alla år är en massa smärtstillande av olika slag. Under en period gick jag på tunga tabletter så folk trodde jag var missbrukare. Beslutade mig för att få tag på en läkare som kunde hjälpa mig byta piller (eftersom det är det enda de kunnat gett mig) och fick tag i en superläkare i Töreboda för ca 10 år sedan. Inte ens han kunde hjälpa mig att ställa en diagnos så jag kunde få adekvat (rätt) hjälp.

I slutet på 2011 googlade jag på internet och kom till SLE. När jag läst på om den sjukdomen bestämde jag mig för att kräva en provtagning. Den gjordes också. Dock inte av min läkare i Töreboda som nu dragit vidare till Psyket i Falköping (lycko dem)(nu är han delägare av den vårdcentral jag nyttjar) men av en ny läkare här i Hova.

Mycket riktigt. Det gav utslag. Så jag har hunnit passera KSS, Sahlgrenska på rejäl utredning,  och är nu tillbaka på KSS.

Vill du veta om SLE klickar du bara på fliken så kommer du till min dagbok. Längst ner på den sidan finns all info om SLE. Tror att det är alltför många som går omkring och lider i onödan. SLE-prov tar de inte i första taget (på mig inte alls under 30 år) Det finns hjälp att få bara man är tillräckligt envis :)


Jag är förtidspensionerad pga en hjärnskada jag ådrog mig under ett fall på en isfläck där jag landade med bakhuvudet på en infrusen stentopp. Allt enligt min vän Birgitta som var med. Utan henne skulle jag inte vetat vad som hänt. Och utan henne skulle jag inte kommit vidare. Hon stod vid min sida hela första året när jag fick börja om mitt liv från början. En stor sorg och en riktigt stor livserfarenhet som gjort mig ödmjuk inför livet.

Jag har två flickor födda 1972 och 1977. De har två barn var så jag är en stolt mormor också som älskar att ta varje chans att få umgås med dem. Nu har ett av mina barnbarn också drabbats av en autoimmun sjukdom.

Min äldsta dotter har hunnit gå igenom bröstcancer med än så länge positiv utgång. Hon är mamma till barnbarnet med autoimmuna sjukdomen.

Jag är en trött och kreativ människa. Hur det nu går att kombinera. När jag är kreativ målar jag gärna tavlor, tillverkar Latexformar till gjutning och gjuter i gips och betong. Såååå kul.... När jag är trött ligger jag på soffan och softar med Sötis.

Men... Här kommer ett stort men.... Mitt liv har genomgått en förändring de senaste två månaderna...... Jag LEVER nu istället för att bara överleva..... Har börjat mitt liv med min gamla grek som jag var gift med i min ungdom....... tyvärr kunde han inte försörja sig själv så han flyttade tillbaka till Aten......

Kommer att försöka skapa sidor om de olika delarna av mig så ha tålamd.

Råkar du landa på min sida så gör gärna ett litet tassavtryck i min gästbok nedan till höger.

Ha det bäst!!!!

Sidan ändrad 2017-10-28 bj

Fotoalbum

Profilbild

2018


tänkvärda ord 2656

Skriv ett inlägg

Bläddra gärna runt bland flikarna och lämna gärna en hälsning här innan ni säger hej då 

Vill du inte att jag lägger ut meddelandet klickar du bara i rutan för privat. Då förblir det en sak mellan dig och mig 

Kaars45li

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S 
 

Tack för din hälsning. Ha en underbar dag